|
Co warto przeczytać? |
| Autor |
Wiadomość |
TiDżej
Administrator Apostoł Sekretu

|
|
|
|
 |
TiDżej

|
|
|
|
 |
TiDżej

|
|
|
|
 |
TiDżej

|
Wysłany: 2008-12-06, 21:17
|
|
|
Potęga Podświadomości - Joseph Murphy |
|
|
|
 |
TiDżej

|
Wysłany: 2008-12-06, 21:18
|
|
|
Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi - Dale Carnegie |
|
|
|
 |
TiDżej

|
|
|
|
 |
TiDżej

|
|
|
|
 |
TiDżej

|
Wysłany: 2008-12-06, 21:28
|
|
|
Potęga świadomej intencji - Esther Hicks, Jerry Hicks |
|
|
|
 |
H.
Sith

|
Wysłany: 2009-01-11, 09:20
|
|
|
Link w poście "Czarodzieje mogą wszystko" kieruje do pdf'a pt."Naukowa metoda wzbogacania się".
Połowa książki "Czarodzieje mogą wszystko" znajduje się m.in. tu: http://www.interklasa.pl/...1&latch=0" |
|
|
|
 |
TiDżej

|
Wysłany: 2009-01-11, 13:15
|
|
|
| Dziękuję za informację, poprawiłem link! (powinien prowadzić teraz do pełnej wersji) |
_________________ Serdeczności!
TiDżej - "(...) nie ma takiej rzeczy, której jawnym lub ukrytym przeznaczeniem nie byłoby Nasze Szczęście."
Kreatywnie: www.kreacje.net | Prywatnie: www.tidzej.kreacje.net
 |
|
|
|
 |
H.
Sith

|
Wysłany: 2009-01-12, 11:31
|
|
|
Odnośnie książek, które polecasz powyżej:
Czytałeś je?
Czy warto tak na dobrą sprawę zagłębiać się w nie wszystkie? Czy zdradzają podobne treści?
"Sekret" na przykład to, w moim odczuciu, książka o dokładnie tej samej tematyce co "Potęga podświadomości". Różnią się siłą przekazu, poprzez sam model tego przekazu, ale poza tym opisują, wydaje mi się, te same mechanizmy. Po co więc dwukrotnie "odkrywać" to samo przesłanie pod postacią innych słów? Nie ma w tym pytaniu żadnych złośliwości, pytam, bo być może jest w tym jakiś sens, którego nie dostrzegam. |
|
|
|
 |
TiDżej

|
Wysłany: 2009-01-15, 20:56
|
|
|
| Cytat: | Odnośnie książek, które polecasz powyżej:
Czytałeś je? |
Nie zdążyłem przeczytać jeszcze wszystkich (w trakcie).
| Cytat: | | Czy warto tak na dobrą sprawę zagłębiać się w nie wszystkie? Czy zdradzają podobne treści? |
Czy warto... jeśli lubisz urozmaicenie w posiadanej wiedzy, to tak. Książki które polecam, obracają się wokół jednego tematu, który najogólniej można by nazwać "rozwojem osobistym". W przypadku niektórych, jak wspomniana przez Ciebie "Potęga Podświadomości" i "Sekret", nie musisz wcale czytać ich wszystkich - są bowiem bardzo zbliżone tematycznie. Czytałem obie niejeden raz i w Moim odczuciu "Sekret" ma jeszcze silniejszy i bardziej przystępny przekaz dla ogółu. Acz z drugiej strony, w "Sekrecie" więcej jest metafizyki, podczas kiedy "Potęga Podświadomości" zawsze była dla Mnie bardziej naukowa (chodzi o styl pisania, nie o temat). Obie książki mają "power", najbardziej możliwe, że jest to kwestia indywidualna, co bardziej do kogo przemówi. Dla Mnie te pozycje są tak udane, że naprawdę warto przeczytać je obie - a nawet powtarzać lekturę co jakiś czas.
Jeśli chodzi o inne książki - "Naukowa metoda wzbogacania się" stanowiła jedną z inspiracji książki/filmu "The Secret". Jeśli lubisz sięgać korzeni i "drążyć" temat, warto się z nią zapoznać. W przypadku związku "Sekretu" z "Naukową metodą..." warto jednak podkreślić, iż obie pozycje stanowią interpretacje jednego i tego samego, jednakże różnią się od siebie o wiele bardziej, niż "Potęga Podświadomości", a "Sekret".
"Największy w Historii Sekret Robienia Pieniędzy" - nie czytałem, jednak spotkałem się z tak wieloma dobrymi opiniami na temat tej książki, iż postanowiłem ją opublikować, tym bardziej, iż jest dostępna w PDFie zupełnie za darmo.
"Czarodzieje mogą wszystko" - to książka, która nadaje się, by czytać ją dziecku w wieku -nastu lat. W doskonały, ujmujący, sympatyczny i bardzo przystępny sposób przedstawia prawa, o których bardziej dojrzale traktują inne tytuły.
"Jak zdobyć przyjaciół i zjednać sobie ludzi" - uważam, że zdecydowanie warto zapoznać się z nią dogłębnie, jako że wiele rad w niej zawartych może się przydać każdemu z Nas (są na tyle uniwersalne - oraz bardzo skuteczne). Dotyczy ogólnie - rozwoju osobistego w relacjach międzyludzkich.
"Proś, a będzie Ci dane" - pierwsza z cyklu książek Esther i Jerry'ego Hicks, z którą się zapoznaję - jest to bardziej metafizyczne rozwinięcie Sekretu. Jeżeli duchowość w Sekrecie Tobie nie przeszkadza, jak najbardziej i zdecydowanie polecam, tym bardziej, iż wiele w tej książce bardzo "intensywnego", pozytywnego przekazu. Czytając ją, po raz kolejny dochodzę do wniosku, iż "Sekret" Rhondy, to zaledwie przedsmak, który warto rozwijać na szerszą skalę. |
_________________ Serdeczności!
TiDżej - "(...) nie ma takiej rzeczy, której jawnym lub ukrytym przeznaczeniem nie byłoby Nasze Szczęście."
Kreatywnie: www.kreacje.net | Prywatnie: www.tidzej.kreacje.net
 |
|
|
|
 |
kotta
Pomogła: 4 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Sty 2009 Posty: 61 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-02-03, 15:38
|
|
|
A ja zamiast do egzaminów się uczyć to czytam, czytam, czytam... Już któryś raz z rzędu te same książki, a mianowicie:
1. Proś a będzie ci dane
2. Prawo przyciągania
3. Potęga świadomej intencji
4. Potega twoich emocji
5. Sekret (Rhonda Byrne)
Uwielbiam je:)
Poluję jeszcze na film z polskimi napisami ale nie wiem jak go zdobyć, tzn na płytce, bo nie mam neta w domu, tylko na uczelni mogę korzystać:/ |
|
|
|
 |
Agnieszka
Agnieszka
|
Wysłany: 2009-03-04, 23:21
|
|
|
Polecam jako uzupełnienie Sekretu
Magnetyzm serca Ruediger Schache
 |
_________________ możesz mieć wszystko czego zapragniesz jedyne co masz zrobić pragnąć ze wszystkich sił i uwierzyć, że tak będzie |
|
|
|
 |
Agnieszka
Agnieszka
|
Wysłany: 2009-03-04, 23:28
|
|
|
| H. napisał/a: | Odnośnie książek, które polecasz powyżej:
Czytałeś je? |
Odnośnie książek w/w czytałam i polecam każdą. Jeśli nie masz zbyt dużo czasu to przede wszystkim polecam Potęga Podświadomości - Joseph Murphy oraz Naukowa metoda wzbogacania się - Wallace D. Wattles
Jeśli chodzi o książki E i J Hicksów nie każdemu odpowiadają.
Pozdrawiam i dobrej lektury przeczytać warto |
_________________ możesz mieć wszystko czego zapragniesz jedyne co masz zrobić pragnąć ze wszystkich sił i uwierzyć, że tak będzie |
|
|
|
 |
|
|