TiDżej
Administrator Apostoł Sekretu

|
Wysłany: 2009-01-13, 13:18 Odcinek Szósty
|
|
|
POBIERZ ODCINEK / czas: ok. 35 min. / waga: ok. 16MB
Jak sprawić, by Moje życie nie było schematyczne... o ile nie monotonne?
1. Moja historia -> dawno temu postanowiłem pozbyć się schematów w Moim życiu, wszyscy mówili, że aby to zrobić, trzeba... wszystko zmienić. Więc zmieniłem wszystko.
2. Niedawno postanowiłem wziąść urlop "od wszystkiego" (zazwyczaj bierze się od pracy) i spotkałem się z Moimi Rodzicami, co zaowocowało zaskakującym odkryciem, iż Moje życie... stało się schematyczne (!). Codziennie ten sam rytuał, chcąc nie chcąc.
JAK WIĘC TEMU ZARADZIĆ??? Jak zaradzić temu, stosując Sekret?
1. Nowy Ład - nowa wizja Twojego życia (o czym już mówiliśmy).
2. Odmiana myśli -> to właśnie *SPOSÓB MYŚLENIA* ma największą moc twórczą, w tym moc przemiany, transformacji Twojego życia z jednej postaci w drugą. Mówiąc o sposobie myślenia, mówiliśmy już m.in. o mentalności, wizualizacji, wykorzystywaniu wyobraźni oraz świadomych decyzjach dot. wyboru tematyki Naszych myśli, natomiast dziś opowiemy o innych, konkretnych praktykach, dot. Twojej codzienności, tj.
a) Jak chcę, by wyglądały Moje dni. Co w Moim nowym życiu robię w poniedziałek, we wtorek, w weekendy?
b) Jaka przeszłość Mnie satysfakcjonuje? -> Dlaczego zmieniamy przeszłość wizualizacjami? Sęk tkwi w mocy twórczej przyciągania - magnesem jest to, o czym myślimy -> będąc zakorzenieni w dotychczasowej codzienności, pełnej konkretnych rytuałów, chcąc nie chcąc myślimy o niej codziennie, koncentrujemy się na niej, a więc... przyciągamy jej więcej, utrwalamy ją w Naszym życiu. Chcąc odmiany, potrzebujemy zmienić sposób myślenia, W TYM zmienić myśli nt. Naszego dotychczasowego życia. Oczywiście są rzeczy, które jak dotąt, "musimy" robić - niemniej ich siła zależy tylko od Naszej na nich koncentracji, i Naszego do nich przywiązania.
Zmień Swoje życie - zmieniając sposób, w jaki o nim myślisz. Zmień Swoją codzienność, zmieniając myśli na jej temat. |
_________________ Serdeczności!
TiDżej - "(...) nie ma takiej rzeczy, której jawnym lub ukrytym przeznaczeniem nie byłoby Nasze Szczęście."
Kreatywnie: www.kreacje.net | Prywatnie: www.tidzej.kreacje.net
 |
|